Bij social engineering wordt gebruik gemaakt van manipulatie of misleiding van personen om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen tot kantoorpand of computersystemen.

In het geval van social engineering wil de aanvaller toegang zien te krijgen, zonder dat hij te maken krijgt met preventieve beveiligingsmaatregelen zoals inbraakdetectiesystemen, inbraakpreventiesystemen en firewalls.

Een gedreven aanvaller doet er alles voor om ongeautoriseerde toegang tot vertrouwelijke informatie te verkrijgen. Een social engineering-beoordeling laat zien hoe gevoelig medewerkers binnen uw organisatie zijn voor verschillende social engineering-methoden, zoals phishing-aanvallen, Trojan-virussen, manipulatie via de telefoon of het verkrijgen van fysieke toegang tot het terrein. Een persoon met directe en onopgemerkte toegang tot deze informatie kan tot zwaarwegende gevolgen voor het bedrijf leiden.

Zie ons blog voor de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Phishing

Phishing wordt in het bedrijfsleven een steeds groter probleem.

Om de probleempunten in uw organisatie aan het licht te brengen, kan Blueprint Security een volledige gesimuleerde Phising campagne uitvoeren. Dit bestaat uit meerdere ronde’s waarbij elke ronde meer en meer informatie wordt ontvreemd.

Physical Intrusion

Naast Social Engineering bieden wij ook Physical Intrusion. Hierbij zullen wij fysieke toegang verschaffen tot uw kantoor en vervolgens een maximale hoeveelheid van informatie verzamelen. Van vertouwelijke papieren tot electronische data door een verkorte versie van een Interne Netwerk Penetratietest uit te voeren.

Contact

Neem Contact met Ons op om de Mogelijkheden te Bespreken

Stel je vraag hieronder of bel ons